Jens Smörgåstårta

15 bitar

450 - 500 g  majonnäs
3 dl matlagningsgrädde el. crème fraiche
½ tub dillkaviar
1 burk ärtor & morötter
1-2 msk stark senap
2-3  gula lökar
5 hårdkokta ägg

Hacka äggen, hacka löken fint, blanda ihop alla ingredienser.


2 formfranska
Lätta eller Bregott


Ta en plåt och klä med folie och bred 15 formbrödsskivor och lägg ut. Lägg på en klick av smeten på varje skiva och bre ut , lägg på ett nytt lager med bröd och ett nytt lager smet ett lager bröd till och det sista av smeten.


1 huvudsallad

5-7 ägg hårdkokta
200-400 g skalade räkor
Citron
Dill

8-15  skivor kokt skinka  (dela om de är stora)

Ost (mild)

Köttbullar
300 rödbetssallad

2-3 tomater
1 slanggurka


Lägg nu huvudsalladen riven i mindre bitar på och runt smörgåstårtan. Lägg på det pålägg du vill  ha ovanpå,
skivade ägg  och räkor dillkvist , rulla en hel eller halv skinkskiva lägg  den jämte äggen rulla en ostskiva  och lägg på  tänk på att det är 15 bitar så du lägger samma på alla eller om du vill göra lite olika glöm inte att dekorera med tomat och gurka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0