Saltgurka (gammalt recept)
Knottriga små västeråsgurkor
Vinbärs och ev. körsbärsblad
Dillkronor
Hel Kryddpepper
Lag:
2l Vatten
3dl Grovt Salt
3dl Outspädd Vinborgs ättika eller vinättika
Gurkorna borstas väl och sköljes och torkas på en ren duk.
De nedlägges i en porslinskruka eller glasburk
Varvas väl med sköljda blad,dillkronor och kryddpeppar.
Lagen blandas till (utan att kokas)och så snart saltet är löst, hälles den över gurkorna,som ska täckas så de ej flyter upp,ev lägges en tallrik eller litet fat på.
Sätt på locket eller bind över krukan.
Efter 3-4 veckor är gurkorna färdiga
Vinbärs och ev. körsbärsblad
Dillkronor
Hel Kryddpepper
Lag:
2l Vatten
3dl Grovt Salt
3dl Outspädd Vinborgs ättika eller vinättika
Gurkorna borstas väl och sköljes och torkas på en ren duk.
De nedlägges i en porslinskruka eller glasburk
Varvas väl med sköljda blad,dillkronor och kryddpeppar.
Lagen blandas till (utan att kokas)och så snart saltet är löst, hälles den över gurkorna,som ska täckas så de ej flyter upp,ev lägges en tallrik eller litet fat på.
Sätt på locket eller bind över krukan.
Efter 3-4 veckor är gurkorna färdiga
Kommentarer
Trackback