Ruths Snabbwinerbröd (gammalt recept )
9 koppar vetemjöl (1 kopp är ca: 1½ dl )
9 tsk jästmjöl (bakpulver)
3 ägg
3 hg smör el. margarin mjukt (300g)
3dl socker
19 msk gräddmjölk ( ca: 1¾ dl ta 1dl mjölk ¾ dl grädde )
9 tsk jästmjöl (bakpulver)
3 ägg
3 hg smör el. margarin mjukt (300g)
3dl socker
19 msk gräddmjölk ( ca: 1¾ dl ta 1dl mjölk ¾ dl grädde )
1 nypa kardemumma (valfritt)
200° ca:10-15 min
Blanda alla ingredienser väl rulla ut de till lagom längder på plåten ca: 3-4 cm tjocka platta till dem något.
3dl Florsocker blandas med lite vatten och breds på som en sträng när brödet är nästan kallt. Snedskär sen wienerbröden
Kommentarer
Trackback