Ruths Snabbwinerbröd (gammalt recept )

9 koppar vetemjöl   (1 kopp är ca: 1½ dl )
9 tsk jästmjöl           (bakpulver)
3 ägg
3 hg  smör el. margarin  mjukt   (300g)
3dl socker
19 msk gräddmjölk   ( ca: 1¾ dl ta 1dl mjölk ¾ dl grädde  )

1 nypa kardemumma  (valfritt)


200° ca:10-15 min


Blanda alla ingredienser väl  rulla ut de till lagom längder på plåten ca: 3-4 cm tjocka platta till dem något.


3dl Florsocker blandas med lite vatten och breds på som en sträng när brödet är nästan kallt. Snedskär sen wienerbröden


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0