Jens Smörgåstårta
450 - 500 g majonnäs
3 dl matlagningsgrädde el. crème fraiche
½ tub dillkaviar
1 burk ärtor & morötter
1-2 msk stark senap
2-3 gula lökar
5 hårdkokta ägg
Hacka äggen, hacka löken fint, blanda ihop alla ingredienser.
2 formfranska
Lätta eller Bregott
Ta en plåt och klä med folie och bred 15 formbrödsskivor och lägg ut. Lägg på en klick av smeten på varje skiva och bre ut , lägg på ett nytt lager med bröd och ett nytt lager smet ett lager bröd till och det sista av smeten.
1 huvudsallad
5-7 ägg hårdkokta
200-400 g skalade räkor
Citron
Dill
8-15 skivor kokt skinka (dela om de är stora)
Ost (mild)
Köttbullar
300 rödbetssallad
2-3 tomater
1 slanggurka
Lägg nu huvudsalladen riven i mindre bitar på och runt smörgåstårtan. Lägg på det pålägg du vill ha ovanpå,
skivade ägg och räkor dillkvist , rulla en hel eller halv skinkskiva lägg den jämte äggen rulla en ostskiva och lägg på tänk på att det är 15 bitar så du lägger samma på alla eller om du vill göra lite olika glöm inte att dekorera med tomat och gurka.