Ing-Maries Bullar
Grund degen
2 pkt jäst
5 msk socker
3 tsk salt
50 g margarin (smält margarinet häll i mjölken ,
5-6 dl mjölk värm tills det blir fingervarmt)
2 äggulor
1 kg vetemjöl
500 g margarin till utbakningen
1 pkt florsocker
Vaniljsocker
Bullformar
Blanda ihop allt och låt det jäsa till bubbel storlek.
Lägg degen på bakbordet, dela upp i mindre delar ,
kavla ut tunt, lägg på RIKLIGT med margarin rulla ihop och skär ca:2cm
bitar och lägg i bullformar. Låt bullarna jäsa en stund pensla med äggvita
grädda i 250° ca:8-10 min
Lägg upp bullarna på galler med en handduk över och låt de kallna lite
3 dl florsocker
1 1/2 msk vaniljsocker
rörs ut med några droppar vatten
lägg ca: 1 tsk på varje bulle
Kommentarer
Trackback