Ing-Maries Bullar

Grund degen

2 pkt jäst
5 msk socker
3 tsk salt
50 g margarin    (smält margarinet häll i mjölken ,
5-6 dl mjölk       värm tills det blir fingervarmt)
2 äggulor
1 kg vetemjöl


500 g margarin till utbakningen


1 pkt florsocker
Vaniljsocker


Bullformar


Blanda ihop allt och låt det jäsa till bubbel storlek.
Lägg degen på bakbordet, dela upp i mindre delar ,
kavla ut tunt, lägg på RIKLIGT med margarin rulla ihop och skär ca:2cm
bitar och lägg i bullformar. Låt bullarna jäsa  en stund pensla med äggvita
grädda i 250° ca:8-10 min


Lägg upp bullarna på galler med en handduk över och låt de kallna lite


3 dl florsocker
1 1/2 msk vaniljsocker
rörs ut med några droppar vatten

lägg ca: 1 tsk på varje bulle


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0